Sevmek Yetmez

 Etrafındaki kişiler yanında olduklarını söylerler, sadece yanındadırlar. "Yanındayım, ne olursa olsun!" derler, sadece derler. Başını yastığına koyduğunda kalbindekilerle baş başasındır. O zaman yan yana olduğun vicdanındır. O insanlar gibi değildir yalan söylemez, duymak istediklerini söylemez, çıkarını düşünmez. Sadece gerçekleri bilir, gerçekleri söyler. Vicdanını kandırabilirsin ama hep duyarsın söylediği doğruları. İyi ya da kötü olmak elinde. Bir insanın yanında olmak kolaydır, kalbinde olmak zor. Herkesin elinden tutabilirsin, bedenine dokunabilirsin ama ruhuna dokunamadıysan sadece yanında olursun, kalbinde değil. Sevebilmek bir zanaattır. Saçını koklamadan, gözyaşını silmeden, sesini duymadan sevemezsin. Nabzını duyman gerekir, elinden tutmak yetmez. Sadece somut değildir sevmek, huylarını o
özlemelisin, rüyanı paylaşmalısın, Seviyorum!" demek yetmez.

Yorumlar

  1. Sevgi lafta olduğu ile kalırsa, ancak havaya karışıp silinir. Sevince hakkını vermek gerek, bütün ilişki türlerinde. Aile, arkadaş, dost, sevgili hatta yaptığımız, uğraştığımız işlerde bile bu böyle.
    Ne güzel yazmış ve anlatmışsınız, dört sene üzerine üstelik. Yazmaya devam ederseniz okumaktan mutluluk duyarım. Kaleminize sağlık, sevgiler :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mutluluğun Paragrafı

Hayal